home > aquarium-vissen > characidae > neon-tetra

Neon Tetra - Paracheirodon innesi

De Neon Tetra lijkt heel erg op de Kardinaal Tetra, het grootste verschil is dat de rode streep niet doorloopt. Ook zijn de Neon's iets kleiner, ongeveer 4 cm.

Het is een vreedzame vis, die het beste gehouden kan worden met niet al te grote vissen. Ook zwemmen ze graag in een school.

Kenmerken van Neon Tetra

De Neontetra kenmerkt zich door zijn felblauwe streep over het lichaam. De staart, en een deel van zijn lichaam is rood. Het zijn vreedzame visjes, welke onderling soms ruzie kunnen maken. Dit heeft echter niet veel gevolgen. De mannetjes en vrouwtjes zijn niet goed te onderscheiden. Het buikje van een vrouwtje neontetra is iets groter, en er zit een kleine kronkel in de blauwe streep.

Kweken met Neon Tetra

Het kweken van de Neon Tetra is niet eenvoudig. Hiervoor moet het water zacht en zuur zijn. De temperatuur kan het beste op 24graden gehouden worden. Na het afzetten van de eieren (ongeveer 100 stuks) moeten de ouders uit de bak gehaald worden en de bak verduisterd worden. Omdat de kweek vrij lastig is zullen de meeste vissen wildvang zijn.

Voedsel voor Neon Tetra

De Neon Tetra eet het standaard vlokvoer, maar is ook gek op klein levend voer.

Huisvesting van Neon Tetra

Het is een makkelijk te houden vis, een aquarium vanaf 50cm is voldoende voor deze vissen, maar een groter aquarium is beter voor het zwemgedrag. Het mooiste is om deze vis in grote scholen te houden, echter is het niet zo dat ze automatisch goed scholen.

Aquariumdatabse: Paracheirodon innesi Neon Tetra

Aquariumdatabse: Paracheirodon innesi Neon Tetra

Aquariumdatabse: Paracheirodon innesi Neon Tetra
Paspoort:
Familie
Lengte
4 cm
 
Benaming:
Wetenschappelijke
Paracheirodon innesi
Nederlandse
Neon Tetra
 
In het wild:
Herkomst
Venezuela, colombia, brazilië
Werelddeel
Zuid-Amerika
 
In het aquarium:
Temperatuur
22 - 28 °c
Lengte aquarium
50 cm
Hardheid
4 °dH
Zuurtegraad
6 pH
Plaats
overal
Moeilijkheids graad
beginner
 
Kweek:
Voortplanting
Eierbarend