Paspoort
 
Wetenschappelijke naam
Tanichthys albonubes
 
Nederlandse naam
Chinese Danio
Geen afbeelding gevonden Chinese Danio - Tanichthys albonubes
 
In het wild:
Familie
Lengte
4 cm
Herkomst
China
Werelddeel
Azië
 
In het aquarium:
Temperatuur
18 - 25 °c
Lengte aquarium
60 cm
Hardheid
5 - 20 °dH
Zuurtegraad
6 - 8 pH
Plaats
midden
Moeilijkheids graad
beginner
 
Kweek:
Voortplanting
Eierbarend
Broedplaats
Zachtbladerige planten en fijnbladerige kienhout

Chinese Danio - Tanichthys albonubes

De Chinese Danio is een kleine, actieve en kleurrijke vis die populair is in aquaria. Het lichaam van de vis is slank en gestroomlijnd en kan ongeveer 4 cm lang worden. De kleur van het lichaam is zilverachtig met een zwarte streep die van de neus tot de staart loopt. De vinnen van de vis zijn transparant met een zwarte rand en mannetjes hebben daarnaast ook rode kleuraccenten in hun vinnen. De Chinese Danio is een vis die gemakkelijk te verzorgen is en geschikt is voor beginnende aquarianen. Ze zijn actief en vreedzaam en kunnen goed samengaan met andere soorten vissen. De vis stelt geen hoge eisen aan waterparameters en voeding.

Algemeen gedrag

De Chinese Danio is een actieve en vreedzame vis die graag in scholen zwemt. Ze stellen geen hoge eisen aan hun omgeving en voelen zich al snel thuis in de meeste aquaria. Het is belangrijk om de vis in een groep te houden om ze zich op hun gemak te laten voelen.

Kenmerken

De Chinese Danio is een kleine vis met een gemiddelde grootte van 4 cm. De vis kan een levensduur hebben van 2-3 jaar. Het is een scholenvissen en daarom het beste geschikt om in een groep van minimaal 6 tot 8 vissen te worden gehouden. De vis is vreedzaam en actief en kan goed samengaan met andere soorten vissen.

Kweken

De voortplanting van de Chinese Danio is relatief eenvoudig en kan worden gestimuleerd door het bieden van de juiste omstandigheden, zoals geschikte waterwaarden en voldoende schuilplaatsen voor de eieren. De vis legt eieren en de jongen komen na ongeveer 2-3 dagen uit. Het is aan te raden om de jongen te voeren met fijn stofvoer en infusoriën.

Voedsel

De Chinese Danio is een alleseter en kan gevoed worden met zowel droogvoer als levend voer. Het is belangrijk om de vis regelmatig te voeren om ervoor te zorgen dat ze gezond blijven.

Huisvesting

De Chinese Danio heeft niet veel ruimte nodig en kan worden gehouden in een aquarium van minimaal 60 liter. Het is belangrijk om het aquarium te voorzien van voldoende beplanting, schuilplaatsen en zwemruimte.