home > aquarium-vissen > cyprinidae > kardinaal-tetra

Kardinaal Tetra - Paracheirodon axelrodi

De kardinaal tetra is een populaire vissensoort die vaak wordt gehouden in aquariums. Ze hebben een helder rood-oranje kleur en een glimmende schubben, wat hen een opvallende verschijning maakt in een aquarium.

De kardinaal tetra's komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, meer specifiek uit de rivieren en beekjes van de Amazone en Orinoco. In hun natuurlijke habitat leven ze in groepen van meerdere individuen en zijn ze vooral actief in de schemering en de nacht.

In een aquarium zijn de kardinaal tetra's een goede keuze voor beginnende aquarianen, aangezien ze niet veeleisend zijn en makkelijk in de verzorging zijn. Ze hebben een minimum tankgrootte van 20 liter nodig, en een watertemperatuur tussen de 23 en 27 graden Celsius. Ze hebben ook een goede waterkwaliteit nodig, dus regelmatig water verversen is aanbevolen.

De kardinaal tetra's zijn ook vreedzame vissen die goed samenleven met andere soorten. Ze zijn echter wel gevoelig voor ziektes, zoals ich, dus het is belangrijk om hun gezondheid in de gaten te houden.

In samenvattend, de kardinaal tetra's zijn een prachtige en gemakkelijke vissensoort die een welkome aanvulling kunnen zijn op elk aquarium. Als u overweegt om een paar toe te voegen aan uw aquarium, zorg er dan voor dat u voldoende ruimte heeft en een goede waterkwaliteit kunt bieden.

Gedrag van Kardinaal Tetra

Een samenscholende vis welke lekker zwemt. De vis heeft geen opvallend gedrag en dient ook als leuke aanvulling voor het aquarium

Kenmerken van Kardinaal Tetra

De vis, een echte Tetra, valt op door zijn rood/blauwe kleur. Hoe beter de vis zich voelt hoe meer helderheid deze kleuren hebben. De vis wordt rond de 5 cm.

In tegenstelling tot de Neon Tetra loopt de rode streep bij de Kardinaal Tetra volledig van kop tot staart.

Kweken met Kardinaal Tetra

Met deze vis is het moeilijk kweken in gevangenschap, het zijn eierzoekers en zullen hun eigen eitjes ook op eten. Daarnaast is het redelijk moeilijk om deze vissen tot afzetten te krijgen door de eisen die deze vissen stellen aan het water.

Er zijn echter wel kweek verslagen bekend en ook worden er steeds vaker kweek vissen verkocht in de dierenwinkels.

Voedsel voor Kardinaal Tetra

Een Kardinaal Tetra doet het goed op vlok- en levendvoer, het zal ook korrelvoer eten.

Houd deze vis niet samen met grotere vissen, ze zullen als voer aangezien worden. Een kardinaal is al snel een klein hapje voor bijvoorbeeld de maanvis.

Huisvesting van Kardinaal Tetra

De Kardinaal Tetra is geen veel eisende vis op het gebied van inrichting van het aquarium. Er moet een comnbinatie van zwemruimte en beplanting zijn zodat de vis lekker zijn gang kan gaan.

Aquariumdatabse: Paracheirodon axelrodi Kardinaal Tetra

Aquariumdatabse: Paracheirodon axelrodi Kardinaal Tetra

Aquariumdatabse: Paracheirodon axelrodi Kardinaal Tetra

Aquariumdatabse: Paracheirodon axelrodi Kardinaal Tetra
Paspoort:
Familie
Lengte
5 cm
 
Benaming:
Wetenschappelijke
Paracheirodon axelrodi
Nederlandse
Kardinaal Tetra
 
In het wild:
Herkomst
Venezuela,brazilië
Werelddeel
Zuid-Amerika
 
In het aquarium:
Temperatuur
22 - 30 °c
Lengte aquarium
60 cm
Hardheid
5,0-8,0 °dH
Zuurtegraad
6,0-7,0 pH
Plaats
midden
Moeilijkheids graad
beginner
 
Kweek:
Voortplanting
Eierbarend
Broedplaats
vrijlegger
Meer afbeeldingen: Kardinaal Tetra
Aquariumdatabse: Paracheirodon axelrodi Kardinaal Tetra
Aquariumdatabse: Paracheirodon axelrodi Kardinaal Tetra