Paspoort
 
Wetenschappelijke naam
Corydoras duplicareus
 
Nederlandse naam
Corydoras duplicareus
Geen afbeelding gevonden Corydoras duplicareus - Corydoras duplicareus
 
In het wild:
Lengte
5 cm
Herkomst
Brazilië
Werelddeel
Zuid-Amerika
 
In het aquarium:
Temperatuur
20 - 25 °c
Lengte aquarium
60 cm
Hardheid
10,0-12,0 - °dH
Zuurtegraad
5,5-7,5 - 0,00 pH
Plaats
bodem
Moeilijkheids graad
gevorderde
 
Kweek:
Voortplanting
Eierbarend
Broedplaats
Blad

Corydoras duplicareus

De Corydoras Duplicareus lijkt veel op de Corydoras Adolfoi, de oranje en zwarte streep zie je op beide terug. Om het makkelijker te maken is er ook nog een imitator, de Corydoras Imitator C39. De Duplicareus heeft een iets bredere zwarte streep bij de rugvin, die doorloopt tot het midden. De Corydoras Imitator heeft een iets langere snuit, en de kleuren zijn wat minder fel dan de Duplicareus en de Adolfoi. Deze vis scharrelt lekker over je zandbodem, en filter hier zijn voedsel uit. In een school van 8-12 stuks komt deze vis helemaal tot zijn recht.

Algemeen gedrag

Net zoals vele andere corydoras is dit een vredelievende vis, welke zich rustig bezig houdt met het scharellen over de bodem op zoek naar voedsel.

Kenmerken

De Corydora duplicareus heeft twee zwarte strepen over zijn lichaam, een op zijn kop de andere over zijn rug, van het begin van de rugvin tot het begin van zijn staart. Tussen deze zwarte strepen zit een oranje vlek, boven zijn kieuwen.

Kweken

De vissen zijn redelijk te kweken mits de juiste waterwaardes worden aangehouden. Hierbij triggert een goede waterverversing het afzetten van de dieren. Zorg er voor dat je de diertjes goed doorvoedt, hebt.

De vrouwtjes kan de eieren onder blaadjes, op de bodem of bij de waterlijn afzetten.

Voedsel

Ze eten van alles, van klein levend voer tot voertabletten en eventuele resten in het aquarium. Diepvries voer wordt ook niet overgeslagen.

Huisvesting

De bodem van het aquarium moet bedekt zijn met een laag zand zodat de vis tijdens het grondellen zijn baardharen niet beschadigd. Daarnaast dienen er een schuilmogelijkheden gemaakt worden doormiddel van hout en/of planten.