Paspoort
 
Wetenschappelijke naam
Corydoras melanistius
 
Nederlandse naam
Zeilvin Corydora
Geen afbeelding gevonden Zeilvin Corydora - Corydoras melanistius
 
In het wild:
Lengte
6 cm
Herkomst
Venezuela
Werelddeel
Zuid-Amerika
 
In het aquarium:
Temperatuur
22 - 26 °c
Lengte aquarium
70 cm
Hardheid
6,5-7,0 - °dH
Zuurtegraad
5,0-8,0 - 0,00 pH
Plaats
bodem
Moeilijkheids graad
beginner
 
Kweek:
Voortplanting
Eierbarend
Broedplaats
Op vlakke oppervlakten, onder plantjes.

Zeilvin Corydora - Corydoras melanistius

De zeilvin corydora dankt zijn naam aan de grote rugvin, met de zwarte tekening er in. Naast dat deze de naam zeilvin mee krijgt wordt het ook wel (zwart)gestipte corydora genoemd. Een kleine, vreedzame vis welke net zoals alle andere corydora in een schooltje van minimaal 7-10 stuks gehouden moet worden. In grotere scholen vertonen ze ook goed groepsgedrag. Het valt geen andere aquarium dieren lastig.

Algemeen gedrag

Een vredelievende vis welke andere aquariumvissen met rust laat. Het zal de hele dag door voedsel zoeken door te grondelen in het zand.

Kenmerken

Met een grote rugvin waarin een zwarte vlek zit en zijn stippen over het hele lichaam is deze corydora redelijk makkelijk te herkennen. Daarnaast loopt er een zwarte band door zijn oog. Daarnaast heeft deze vis een oranje/bruine vlek voor zijn rugvin.

Kweken

De kweek is vrij eenvoudig, door een water verversing na goed voeren worden de eieren afgezet. Het opvoeden van de corydoras kan met klein voedsel zoals artemia

Voedsel

Het is een alles eter, van planten resten tot tabletjes maar ook af en toe levend voer vind deze vis een welkome maaltijd.

Huisvesting

In een beplant aquarium, met een zandbodem komen deze dieren goed tot hun recht. Heel fijn grind is ook geen probleem. Een paar stukjes hout worden wel gewaardeerd maar hij doet er niets mee.