home > aquarium-vissen > cichlidae > antennebaarsje

Antennebaarsje - Mikrogeophagus ramirezi

De Antennebaars is een leuke, klein blijvende cichlide die zijn oorsprong vind in Zuid-Amerika. Door zijn vele kleuren en rustige karakter is dit een zeer populaire aquarium vis. Deze vis wordt telkens vaker aangeboden als Papegaaivis, wat eigenlijk een andere vis is. Daarnaast zie je telkens vaker kweek varianten met onnatuurlijke kleuren. O.a de Electric Blue. De Antennebaars is een leuke, klein blijvende cichlide die zijn oorsprong vind in Zuid-Amerika. Deze vis wordt telkens vaker aangeboden als Papegaaivis, wat een andere vis is. Daarnaast zie je telkens vaker kweek varianten met onnatuurlijke kleuren. O.a de Electric Blue. De prijzen voor deze vis lopen uit een van 7,50 per stuk, tot ongeveer 15,-- per stuk.

Gedrag van Antennebaarsje

Het is een vredelievende vis, welke in veel aquarium geschikt is. Het is alleen tijdens paringstijd wat agressiever.

Kenmerken van Antennebaarsje

De vis is te herkennen aan zijn blauwe gloed over zijn hele, vel gekleurde lichaam. De kop van deze vis is geel, met een rood oog. Daarnaast schemert ook het blauwe door in zijn kop.

Kweken met Antennebaarsje

De kweek is niet al te lastig, mits de waterkwaliteit goed is. Het paartje zal een steen of een holletje opzoeken waarin de eitjes worden afgezet en zorgen goed voor de kroost. Andere dieren worden weggejaagd. De vis legt tot 300 eieren en zal broedzorg vertonen.

Voedsel voor Antennebaarsje

De Ramirezi eet gewoon wat de pot schaft, al heeft het liever levend voer dan vlokvoer. Ook diepvries voer eet hij zonder problemen.

Huisvesting van Antennebaarsje

Qua huisvesting heeft het niet veel eisen aan het aquarium, het is niet schuw voor licht maar heeft wel voldoende schuilplaatsen nodig. Deze vis kun je het beste 1 man op 1 vrouw houden. Al is een harem van 1man op 2 vrouwen ook niet verkeerd.

Aquariumdatabse: Mikrogeophagus ramirezi Antennebaarsje

Aquariumdatabse: Mikrogeophagus ramirezi Antennebaarsje

Aquariumdatabse: Mikrogeophagus ramirezi Antennebaarsje
Paspoort:
Familie
Lengte
5-7 cm
 
Benaming:
Wetenschappelijke
Mikrogeophagus ramirezi
Nederlandse
Antennebaarsje
 
In het wild:
Herkomst
Venezuela, colombia
Werelddeel
Zuid-Amerika
 
In het aquarium:
Temperatuur
23 - 26 °c
Lengte aquarium
60 cm
Hardheid
4,0-12,0 °dH
Zuurtegraad
5,0-7,0 pH
Plaats
bodem
Moeilijkheids graad
beginner
 
Kweek:
Voortplanting
Eierbarend
Broedplaats
Rotsen of planten. Plat oppervlakte