Paspoort
 
Wetenschappelijke naam
Mikrogeophagus ramirezi
 
Nederlandse naam
Antennebaarsje
Geen afbeelding gevonden Antennebaarsje - Mikrogeophagus ramirezi
 
In het wild:
Familie
Lengte
5-7 cm
Herkomst
Venezuela, colombia
Werelddeel
Zuid-Amerika
 
In het aquarium:
Temperatuur
23 - 26 °c
Lengte aquarium
60 cm
Hardheid
5 - 12 °dH
Zuurtegraad
6 - 7 pH
Plaats
bodem
Moeilijkheids graad
beginner
 
Kweek:
Voortplanting
Eierbarend
Broedplaats
Rotsen of planten. Plat oppervlakte

Antennebaarsje - Mikrogeophagus ramirezi

De Mikrogeophagus ramirezi is een kleurrijke en populaire zoetwatervis afkomstig uit Zuid-Amerika. Met zijn opvallende kleurstelling van blauw, geel en oranje is het een echte eyecatcher in het aquarium. De mannetjes hebben over het algemeen een langere en puntigere rugvin dan de vrouwtjes.

De Mikrogeophagus ramirezi is vatbaar voor verschillende visziekten zoals witte stip, vinrot en schimmel. Het is belangrijk om het water schoon te houden en de waterkwaliteit regelmatig te controleren om ziekten te voorkomen. De Mikrogeophagus ramirezi is een populaire vis in de aquaristiek en wordt vaak gehouden vanwege zijn opvallende kleurstelling. Het is een relatief kleine vis die gemakkelijk te houden is in een aquarium. Deze vis is geschikt voor zowel beginnende als ervaren aquarianen.

Algemeen gedrag

De Mikrogeophagus ramirezi is over het algemeen een rustige en vreedzame vis. Het is belangrijk om te weten dat deze vis territoriaal is en daarom een eigen territorium nodig heeft om zich veilig te voelen. Het is daarom essentieel om het aquarium goed in te richten met voldoende schuilplaatsen en een rustige omgeving om aan de behoeften van deze vis te voldoen.

Kenmerken

De Mikrogeophagus ramirezi is een vreedzame vis die goed gedijt in een aquarium met andere rustige vissen. Het is een territoriale vis die een eigen territorium verdedigt en graag zwemt in rustig water met voldoende schuilplaatsen. Deze vis kan ongeveer 5-7 centimeter lang worden en is daarmee geschikt voor kleinere aquaria.

Kweken

De Mikrogeophagus ramirezi is een populaire vis onder kwekers vanwege zijn opvallende kleurstelling en relatief gemakkelijke kweek. Het is belangrijk om een geschikt kweekpaar te selecteren en ze te voorzien van een eigen territorium en een goede waterkwaliteit.

Voedsel

De Mikrogeophagus ramirezi is een omnivoor en kan worden gevoed met commercieel bereid visvoer, levend voer en diepvriesvoer. Het is aan te raden om het voer in kleine porties te geven om overvoeding te voorkomen.

Huisvesting

Het is aan te raden om een aquarium te hebben met minimaal 80 liter waterinhoud voor deze vis. Het aquarium moet goed worden ingericht met voldoende schuilplaatsen, planten en decoraties om aan de behoeften van deze vis te voldoen. Daarnaast moet het water schoon en goed gefilterd worden gehouden en dient er regelmatig waterverversing plaats te vinden.