Paspoort
 
Wetenschappelijke naam
Apistogramma alacrina
 
Nederlandse naam
Apistogramma alacrina
Geen afbeelding gevonden Apistogramma alacrina - Apistogramma alacrina
 
In het wild:
Familie
Lengte
7 cm
Herkomst
Colombia
Werelddeel
Zuid-Amerika
 
In het aquarium:
Temperatuur
25 - 27 °c
Lengte aquarium
60 cm
Hardheid
2,0-4,0 - °dH
Zuurtegraad
6,0-7,0 - 0,00 pH
Plaats
bodem - midden
Moeilijkheids graad
beginner
 
Kweek:
Voortplanting
Eierbarend
Broedplaats
Holenbroeder

Apistogramma alacrina

Algemeen gedrag

De alacrina is een vredelievende vis welke alleen wat meer agressie toont wanneer het een nest heeft of hier mee bezig is. Deze vis zal rusitg rondzwemmen in je aquarium.

Kenmerken

Een leuke Apistogramma soort welke vrij moeilijk te krijgen is in de dierenwinkel. Doordat deze vis klein en rustig is het goed te houden in een aquariuum met kleinere vissen. Zorg er voor dat er niet al te veel drukte makers in de buurt zitten.

Kweken

De kweek is net zoals bij andere Apistogramma soorten niet heel lastig. Wanneer het mannetje een goed hol heeft zal het een vrouwtje hier naar toe lokken om te gaan broeden. Als je er doelbewust mee gaat kweken dien je toch wel de man te verwijderen na de kweek.

Voedsel

Het is een trage maar geen moeilijke eter al zal je ze in het being wel moeten laten wennen aan droogvoer. Wissel het voeren af met levend voer en diepvries voer.

Huisvesting

Een goed beplant aquarium is de ideale plaats voor deze vis. De A. alacrina moet zich goed kunnen verstoppen tussen de bladeren en het hout. Zorg voor een dicht beplant aquarium.