Paspoort
 
Wetenschappelijke naam
Copadichromis borleyi
 
Nederlandse naam
Red Kadango
Geen afbeelding gevonden Red Kadango - Copadichromis borleyi
 
In het wild:
Familie
Lengte
15-20 cm
Herkomst
Malawi
Werelddeel
Afrika
 
In het aquarium:
Temperatuur
24 - 28 °c
Lengte aquarium
300 cm
Hardheid
10 - 20 °dH
Zuurtegraad
7,5 - 8,5 pH
Plaats
bodem
Moeilijkheids graad
gemiddeld
 
Kweek:
Voortplanting
Eierbarend
Broedplaats
harde ondergrond

Red Kadango - Copadichromis borleyi

De Red Kadango heeft een opvallend uiterlijk. Mannetjes hebben een heldere rode kleur op hun lichaam, terwijl de kleur van vrouwtjes meestal minder intens is. Beide geslachten hebben een zwarte streep op hun zij, die van hun oog tot hun staartvin loopt. De vinnen van de Red Kadango hebben een prachtige blauwe kleur. De Red Kadango is een prachtige vis die populair is bij aquarianen vanwege zijn kleurrijke uiterlijk. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede waterkwaliteit en voldoende ruimte in het aquarium.

Algemeen gedrag

De Red Kadango is over het algemeen een rustige vis, maar mannetjes kunnen territoriaal worden als ze zich willen voortplanten. Het is daarom belangrijk om voldoende schuilplaatsen in het aquarium te bieden. Deze vis kan het beste samen gehouden worden met andere niet-agressieve cichliden uit het Malawimeer.

Kenmerken

De Red Kadango is een omnivoor en voedt zich in het wild met kleine vissen, plankton en algen. In aquaria kan hij gevoerd worden met droogvoer, diepvriesvoer en levend voer. Het is een vrij actieve vis die veel ruimte nodig heeft en het beste gedijt in een aquarium van minstens 300 liter.

Kweken

De Red Kadango is relatief gemakkelijk te kweken. Zorg voor een paartje en biedt voldoende schuilplaatsen in het aquarium. Het vrouwtje zal eieren leggen en het mannetje zal deze bevruchten. Na ongeveer drie dagen komen de eieren uit. De jongen kunnen gevoerd worden met fijngewreven droogvoer en artemia-naupliën.

Voedsel

De Red Kadango is een omnivoor en eet zowel dierlijk als plantaardig voedsel. In het wild voedt hij zich met kleine vissen, plankton en algen. In het aquarium kan hij gevoerd worden met droogvoer, diepvriesvoer en levend voer.

Huisvesting

De Red Kadango is een vis die van nature in het Malawimeer leeft en daarom is het belangrijk om de omstandigheden in het aquarium hierop af te stemmen. Het aquarium moet minimaal 300 liter zijn en er moet voldoende ruimte zijn voor de vis om te zwemmen. Zorg voor een pH-waarde tussen de 7,5 en 8,5 en een temperatuur tussen de 24 en 28 graden Celsius.