home > aquarium-vissen > cichlidae > rode-of-gele-dwerg-cichlide

Rode of Gele dwerg cichlide - Apistogramma agassizii

Gedrag van Rode of Gele dwerg cichlide

Het is een rustige vis, ze zullen iets agressiever zijn wanneer ze een nest hebben, maar het is goed te houden in gezelschaps aquaria.

Kenmerken van Rode of Gele dwerg cichlide

Een van de mooiste dwerg cichliden die er rondzwemt. Deze prachtige vis kan prima gehouden worden vanaf een 80 cm bak en is gek op beplanting, zorg voor voldoende schuil mogelijkheden. Hij is erg vreedzaam en kan daarom prima gehouden worden in gezelschapsaquaria. Helaas zijn de vissen ook beïnvloedbaar voor stress, vooral tijdens transport kan dit problemen opleveren.

Kweken met Rode of Gele dwerg cichlide

De vis kan het beste in een koppel of harem gehouden worden (1m op 1 of 2 vrouwtjes). Kweken met deze vis is niet moeilijk, zodra het beestje een goede schuilplaats heeft kan het daar tot 300 eieren afzetten. Na het bevruchten zorgt het vrouwtje voor de eieren en verdedigt het mannetje het territorium. Na het uitkomen van de eieren zullen beide ouders broedzorg vertonen. Hierna kunnen de vissen over op klein voer.

Voedsel voor Rode of Gele dwerg cichlide

Het zijn trage eters, let dus goed op of ze voldoende voer kunnen krijgen. Wissel goed af tussen o.a. vlokvoer, granulaat en levend voer.

Huisvesting van Rode of Gele dwerg cichlide

Een goed beplant aquarium met hier en daar wat hout is een ideaal huis voor deze apistogramma. Wanneer er voldoende schuilplaatsen zijn zal deze vis zich prettig voelen.

Paspoort:
Familie
Lengte
8 cm
 
Benaming:
Wetenschappelijke
Apistogramma agassizii
Nederlandse
Rode of Gele dwerg cichlide
 
In het wild:
Herkomst
Amazonegebied
Werelddeel
Zuid-Amerika
 
In het aquarium:
Temperatuur
22 - 24 °c
Lengte aquarium
80 cm
Hardheid
5,0-8,0 °dH
Zuurtegraad
6,0-6,5 pH
Plaats
bodem - midden
Moeilijkheids graad
beginner
 
Kweek:
Voortplanting
Eierbarend
Broedplaats
Holenbroeder