home > aquarium-vissen > pterygoplichthys > pterygoplichthys-joselimaianus

Pterygoplichthys Joselimaianus

Deze Pleco kan ongeveer 30 cm halen, ruimte is belangrijk voor deze vis. Vissen in gevangenschap worden wel iets kleiner dan de volledige 30cm. Wanneer het in een te klein aquarium zwemt komt deze vis niet tot zijn volledige recht en zal daardoor zeker te klein blijven en veel te vroeg sterven.

Gedrag van Pterygoplichthys Joselimaianus

Deze vis is prima te houden. Stoort zich niet aan andere vissen en zal ze ook niet lastig vallen. Vissen van de zelfde grote en soort kunnen wel eens met elkaar in botsing komen tijdens het voeren.

Kenmerken van Pterygoplichthys Joselimaianus

Door dat de vis verschillende patronen heeft is het lastig te beschrijven. Een van de kenmerken is dat het een goede eter is, waardoor het ook veel ontlasting mee brengt. Daarom is goede filtratie van het water zeer belangrijk. De vis bevat vlekken over het hele lichaam en heeft een grote rugvin.

Kweken met Pterygoplichthys Joselimaianus

Het is vrij lastig deze vis in het aquarium te kweken. De vis is een echte holen broeder en wil graag een grote modderige muur hebben waar holen in zitten om te broeden. Dit is bijna niet voor elkaar te krijgen in het aquarium.

Voedsel voor Pterygoplichthys Joselimaianus

Eet al het voedsel wat de bodem bereikt van spinazie tot courgette maar ook de reguliere (algen) tabletten. Deze vis zal je planten met rust laten. Een mossel zal er ook zeker ingaan!

Huisvesting van Pterygoplichthys Joselimaianus

Een goede schuilplaats is geen overbodige luxe, als de vis zich lekker kan verstoppen voelt deze zich prettig daarbij. Zorg voor verstop plaatsen door middel van bijvoorbeeld hout en/of stenen.

Paspoort:
Lengte
30 cm
 
Benaming:
Wetenschappelijke
Pterygoplichthys Joselimaianus
Nederlandse
Pterygoplichthys Joselimaianus
 
In het wild:
Herkomst
Amazone
Werelddeel
Zuid-Amerika
 
In het aquarium:
Temperatuur
24 - 29 °c
Lengte aquarium
180 cm
Hardheid
6,0-9,5 °dH
Zuurtegraad
6,0-7,5 pH
Plaats
bodem
Moeilijkheids graad
beginner
 
Kweek:
Voortplanting
Eierbarend
Broedplaats
Holenbroeder