Paspoort
 
Wetenschappelijke naam
Trichopsis pumila
 
Nederlandse naam
Trichopsis pumila
 
In het wild:
Lengte
4 cm
Herkomst
Zuidoost-Azië
Werelddeel
Azië
 
In het aquarium:
Temperatuur
24 - 28 °c
Lengte aquarium
40 cm
Hardheid
5 - 12 °dH
Zuurtegraad
6 - 7,5 pH
Plaats
voorgrond
 

Uitleg van ontbrekende afbeeldingen

Niet alle vissen hebben een afbeelding, wij gebruiken alleen afbeeldingen als deze naar ons toegestuurd worden om te mogen gebruiken! Aangezien we meer dan 1.200 vissen in onze database hebben kunnen we altijd afbeeldingen gebruiken! Mocht je een afbeelding hebben, stuur deze dan in via info@aquariumdatabase.nl!

Trichopsis pumila

De Trichopsis pumila, ook wel bekend als de dwergknorgoerami, is een kleine zoetwatervis die wordt gewaardeerd om zijn mooie kleuren en het unieke knorgeluid dat hij kan maken. Trichopsis pumila is een populaire vis onder aquariumliefhebbers vanwege zijn kleine formaat en interessante gedrag. Ze zijn relatief gemakkelijk te verzorgen, zolang hun specifieke behoeften worden vervuld.

Algemeen gedrag

Trichopsis pumila is een vreedzame vis die goed kan samenleven met andere kleine, rustige vissen. Ze zijn echter territoriaal en kunnen agressief zijn tegenover soortgenoten, vooral tijdens de paartijd.

Kenmerken

Deze vis heeft een slank lichaam met een opvallende iriserende blauwgroene kleur. De vinnen hebben vaak rode en blauwe tinten, en de buikvinnen zijn lang en draadvormig.

Kweken

Het kweken van Trichopsis pumila kan uitdagend zijn, omdat ze kieskeurig zijn wat betreft wateromstandigheden. Het mannetje bouwt een schuimnest aan het wateroppervlak. Na het paren worden de eieren in het nest geplaatst en bewaakt door het mannetje.

Voedsel

Trichopsis pumila is een omnivoor en eet een verscheidenheid aan voedsel, waaronder kleine insecten, wormen, en hoogwaardig droogvoer. Ze geven de voorkeur aan levend of ingevroren voer.

Huisvesting

Deze vis gedijt goed in een dicht beplant aquarium met veel schuilplaatsen. Een zachte ondergrond en drijfplanten worden aanbevolen om hun natuurlijke habitat na te bootsen.