home > aquarium-vissen > belontiidae > siamese-kempvis

Siamese Kempvis - Betta splendens

De Betta splendens is een mooie vis, waarvan er nooit meer dan een man per aquarium gehouden kan worden. De vis werd/word vaak gekweekt voor vis gevechten. De mannetjes zullen met elkaar vechten tot de dood er op volgt. Over de lengte van de bak wordt vaak gediscussieerd, maar kan bij een speciaal bak vanaf 60 cm. Er zijn verschillende soorten te krijgen, van varianten met lange of korte vinnen. De kleuren van de vis zijn ook ruim variƫrend van wit naar paars/rood of roze.

Kweken met Siamese Kempvis

Omdat de man mooie lange vinnen heeft zullen vissen welke graag in vinnen bijten de Betta veel lastig vallen. Daarnaast is het mogelijk dat de Betta andere vissen met mooie vinnen (o.a. guppen) zal lastig vallen.

Voedsel voor Siamese Kempvis

Kweken met deze vis is niet super lastig en heeft een interessante loop. De vis kan het beste in een harem van 2 of meer vrouwtjes gehouden worden. De man zal de vrouwtjes altijd proberen te verleiden met zijn vinnen. Na het afzetten van de eieren in het schuimnest moeten de vrouwtjes worden verwijderd, zodat ze niet opgejaagd worden door het mannetje.

Paspoort:
Familie
Lengte
7 cm
 
Benaming:
Wetenschappelijke
Betta splendens
Nederlandse
Siamese Kempvis
 
In het wild:
Herkomst
Thailand
Werelddeel
Azië
 
In het aquarium:
Temperatuur
25 - 29 °c
Lengte aquarium
60 cm
Hardheid
17,0-25 °dH
Zuurtegraad
6,0-8,0 pH
Plaats
boven
Moeilijkheids graad
gevorderde
 
Kweek:
Voortplanting
Eierbarend