Paspoort
 
Wetenschappelijke naam
Melanotaeniac nigrans
 
Nederlandse naam
Zwart Gestreepte Regenboogvis
 
In het wild:
Lengte
12 cm
Herkomst
Noordelijk Australië en Nieuw-Guinea
Werelddeel
Afrika
 
In het aquarium:
Temperatuur
22 - 28 °c
Lengte aquarium
100 cm
Hardheid
5 - 15 °dH
Zuurtegraad
6,5 - 7,5 pH
Plaats
midden tot boven
 

Uitleg van ontbrekende afbeeldingen

Niet alle vissen hebben een afbeelding, wij gebruiken alleen afbeeldingen als deze naar ons toegestuurd worden om te mogen gebruiken! Aangezien we meer dan 1.200 vissen in onze database hebben kunnen we altijd afbeeldingen gebruiken! Mocht je een afbeelding hebben, stuur deze dan in via info@aquariumdatabase.nl!

Zwart Gestreepte Regenboogvis - Melanotaeniac nigrans

De Zwart Gestreepte Regenboogvis, ook wel bekend als Melanotaenia nigrans, is een kleurrijke zoetwatervis die populair is in aquaria vanwege zijn levendige uiterlijk en actieve gedrag. Deze vissen zijn een uitstekende keuze voor zowel beginners als ervaren aquariumhouders vanwege hun robuustheid en aantrekkelijke uiterlijk. Ze zijn over het algemeen goed bestand tegen variërende wateromstandigheden.

Algemeen gedrag

Zwart Gestreepte Regenboogvissen zijn vreedzaam en sociaal, en gedijen het beste in groepen. Ze zijn zeer actief en houden ervan om rond te zwemmen in de middelste waterlagen van het aquarium.

Kenmerken

Deze vis kenmerkt zich door zijn zilverachtige lichaam met meerdere zwarte horizontale strepen die van kop tot staart lopen. Bij volwassenheid kunnen ze een mooie iriserende glans vertonen.

Kweken

De kweek van deze soort kan succesvol zijn in een goed ingerichte kweekbak met veel fijne bladeren of speciaal kweekmateriaal. Het is belangrijk om de waterkwaliteit optimaal te houden en de jonge vissen te voeden met fijn levend voedsel.

Voedsel

Zwart Gestreepte Regenboogvissen zijn alleseters en accepteren een verscheidenheid aan voedsel, waaronder vlokken, pellets, diepvriesvoer en levend voer zoals pekelkreeftjes en bloedwormen.

Huisvesting

Zorg voor een ruim aquarium met voldoende zwemruimte en enkele planten voor schuilplaatsen. Een goede filter en regelmatige waterverversing zijn essentieel om de waterkwaliteit op peil te houden.