Paspoort
 
Wetenschappelijke naam
Ctenochromis horei
 
Nederlandse naam
Ctenochromis horei
 
In het wild:
Familie
Lengte
15 cm
Herkomst
Tanganyikameer
Werelddeel
Afrika
 
In het aquarium:
Temperatuur
24 - 28 °c
Lengte aquarium
250 cm
Hardheid
10 - 15 °dH
Zuurtegraad
7,5 - 8,5 pH
Plaats
midden tot onder
 

Uitleg van ontbrekende afbeeldingen

Niet alle vissen hebben een afbeelding, wij gebruiken alleen afbeeldingen als deze naar ons toegestuurd worden om te mogen gebruiken! Aangezien we meer dan 1.200 vissen in onze database hebben kunnen we altijd afbeeldingen gebruiken! Mocht je een afbeelding hebben, stuur deze dan in via info@aquariumdatabase.nl!

Ctenochromis horei

Ctenochromis horei is een kleurrijke cichlide die van nature voorkomt in het Tanganyikameer. Deze vis staat bekend om zijn levendige kleuren en interessante gedrag, wat hem populair maakt onder aquariumhouders. Deze vissoort is geschikt voor aquariumhouders met enige ervaring, vanwege hun specifieke water- en sociale behoeften. Ze vormen een interessante toevoeging aan een biotoopaquarium dat is ingericht naar hun natuurlijke habitat.

Algemeen gedrag

Ctenochromis horei is een territoriale vis die agressief kan zijn tegenover soortgenoten, vooral tijdens de paartijd. Ze graven vaak in het substraat en kunnen een vaste plek in het aquarium claimen.

Kenmerken

Deze soort heeft een langwerpig lichaam met felle kleuren, variërend van blauw en geel tot rood en groen. De mannetjes zijn vaak kleurrijker dan de vrouwtjes en hebben langere vinnen.

Kweken

Het kweken van Ctenochromis horei kan uitdagend zijn vanwege hun agressieve gedrag. Het is belangrijk om een geschikt paar te kiezen en voldoende schuilplaatsen te bieden voor de vrouwtjes.

Voedsel

Ctenochromis horei is omnivoor en moet een gevarieerd dieet krijgen dat bestaat uit zowel dierlijk als plantaardig voedsel, zoals pellets, vlokken, diepvriesvoer en verse groenten.

Huisvesting

Een ruim aquarium met voldoende schuilplaatsen, zoals rotsen en grotten, is essentieel. Zorg voor een zandbodem, omdat ze graag graven.