Paspoort
 
Wetenschappelijke naam
Rasbora pauciperforata
 
Nederlandse naam
Vuurstreeprasbora
 
In het wild:
Familie
Lengte
6 cm
Herkomst
Sumatra
Werelddeel
Azië
 
In het aquarium:
Temperatuur
22 - 26 °c
Lengte aquarium
60 cm
Hardheid
5 - 12 °dH
Zuurtegraad
5,5 - 7,0 pH
Plaats
midden
 

Uitleg van ontbrekende afbeeldingen

Niet alle vissen hebben een afbeelding, wij gebruiken alleen afbeeldingen als deze naar ons toegestuurd worden om te mogen gebruiken! Aangezien we meer dan 1.200 vissen in onze database hebben kunnen we altijd afbeeldingen gebruiken! Mocht je een afbeelding hebben, stuur deze dan in via info@aquariumdatabase.nl!

Vuurstreeprasbora - Rasbora pauciperforata

De Vuurstreeprasbora, bekend onder de wetenschappelijke naam Rasbora pauciperforata, is een kleurrijke, slanke zoetwatervis die veel wordt gewaardeerd in aquaria vanwege zijn levendige uiterlijk en vreedzame aard. Vuurstreeprasbora’s zijn populaire aquariumvissen vanwege hun eenvoudige verzorging en aantrekkelijke uiterlijk. Ze zijn geschikt voor beginnende aquarianen en passen goed in een gezelschapsaquarium.

Algemeen gedrag

Vuurstreeprasbora’s zijn scholenvisjes die graag in groepen van ten minste zes tot acht individuen worden gehouden. Ze zijn vreedzaam en kunnen goed overweg met andere vreedzame vissen.

Kenmerken

Deze vissoort heeft een langgerekt lichaam met een opvallende rode of oranje streep die van de snuit tot aan de staart loopt. De rest van het lichaam is meestal zilverachtig met een doorschijnende glans.

Kweken

Het kweken van Vuurstreeprasbora’s kan uitdagend zijn, maar is mogelijk in een apart kweekaquarium met zacht, zuur water. Het is belangrijk om het water schoon te houden en de vissen een gevarieerd dieet te geven om de kweek te stimuleren.

Voedsel

Vuurstreeprasbora’s zijn omnivoren en eten een gevarieerd dieet van vlokvoer, diepvriesvoer en klein levend voer zoals artemia en muggenlarven.

Huisvesting

Deze vissen gedijen in een goed beplant aquarium met voldoende zwemruimte. Een donkere bodem en drijfplanten kunnen helpen om hun kleuren beter tot hun recht te laten komen.