home > aquarium-vissen > poeciliidae- > black-molly

Black Molly - Poecilia sphenops

De Black Molly is een vis welke zowel in zoet- als in brak-water kan leven, en komt voor in de tropische gebieden van zuid- en centraal-Amerika. Het mannetje (4-6 cm) word een stukje kleiner dan het vrouwtje (tot 10cm). Er zijn verschillende kleur variaties, maar de Black Molly word zwart, met hooguit een geelachtige gloed bij de vinnen. De Black Molly houd van een dicht beplant aquarium met meerdere soortgenoten. Het beste kan het water ook licht brak gehouden worden (per 10 liter water, 1 thee lepel zout). Dit kan niet als de vis in een bak met niet brakwater vissen gehouden word.

Kweken met Black Molly

De vis is een levendbarende, en kan per worp van 20 tot 150 vissen voortbrengen. Het kan voorkomen dat het mannetje een soort snor heeft, hierdoor word het vrouwtje extra geprikkeld om zich voort te planten. De vis is ongeveer 28 dagen drachtig en kan meerdere worpen per jaar doen.

Voedsel voor Black Molly

Deze vis is een echte alles eter, met voorkeur voor algen. Het eet ook jonge/kleine visjes. Af en toe voeren met levend voer kan ook geen kwaad.

Paspoort:
Familie
Lengte
6-10 cm
 
Benaming:
Wetenschappelijke
Poecilia sphenops
Nederlandse
Black Molly
 
In het wild:
Herkomst
Brazilië
Werelddeel
Zuid-Amerika
 
In het aquarium:
Temperatuur
24 - 28 °c
Lengte aquarium
100 cm
Hardheid
16,0-20,0 °dH
Zuurtegraad
7,5-8,0 pH
Plaats
overal
Moeilijkheids graad
beginner
 
Kweek:
Voortplanting
Levendbarend