Paspoort
 
Wetenschappelijke naam
Carlhubbsia stuarti
 
Nederlandse naam
Carlhubbsia stuarti
 
In het wild:
Lengte
5 cm
Herkomst
Mexico
Werelddeel
Noord-Amerika
 
In het aquarium:
Temperatuur
22 - 28 °c
Lengte aquarium
60 cm
Hardheid
5 - 15 °dH
Zuurtegraad
7 - 8 pH
Plaats
voorgrond
 

Uitleg van ontbrekende afbeeldingen

Niet alle vissen hebben een afbeelding, wij gebruiken alleen afbeeldingen als deze naar ons toegestuurd worden om te mogen gebruiken! Aangezien we meer dan 1.200 vissen in onze database hebben kunnen we altijd afbeeldingen gebruiken! Mocht je een afbeelding hebben, stuur deze dan in via info@aquariumdatabase.nl!

Carlhubbsia stuarti

Carlhubbsia stuarti is een kleine, levendige vis die behoort tot de levendbarende tandkarpers. Het is een zeldzame soort die vaak geliefd is bij aquariumliefhebbers vanwege zijn unieke kenmerken en gedrag. Deze vissoort is niet heel bekend in de aquaristiek, maar wordt gewaardeerd vanwege zijn levendige karakter en interessante gedrag. Het is een goede keuze voor zowel beginnende als gevorderde aquarianen die iets unieks aan hun aquarium willen toevoegen.

Algemeen gedrag

Carlhubbsia stuarti is een vreedzame vis die goed samenleeft met andere rustige soorten. Ze zijn sociaal en houden van zwemmen in groepen. Ze kunnen wat schuw zijn, maar zijn over het algemeen nieuwsgierig van aard.

Kenmerken

Deze vis heeft een slank lichaam met een zilverachtige kleur en vaak een donkere streep langs de zijkant. De vinnen zijn doorgaans transparant. Mannetjes hebben vaak felle kleuren tijdens de paartijd.

Kweken

Kweken is relatief eenvoudig, omdat het levendbarende vissen zijn. Zorg voor voldoende schuilplaatsen voor de jongen, aangezien volwassen vissen hen soms als voedsel kunnen zien.

Voedsel

Carlhubbsia stuarti is een alleseter. Ze kunnen worden gevoerd met een mix van hoogwaardig droogvoer, diepvriesvoer en levend voer zoals watervlooien en muggenlarven.

Huisvesting

Ze hebben een goed beplante bak nodig met voldoende schuilplaatsen. Een aquarium met een donkere bodem en wat drijfplanten wordt aangeraden om hun natuurlijke omgeving na te bootsen.