Paspoort
 
Wetenschappelijke naam
Corydoras imitator
 
Nederlandse naam
Corydoras imitator
 
In het wild:
Lengte
5 cm
Herkomst
Peru
Werelddeel
Zuid-Amerika
 
In het aquarium:
Temperatuur
22 - 26 °c
Lengte aquarium
60 cm
Hardheid
2 - 15 °dH
Zuurtegraad
6 - 7,5 pH
Plaats
onderin
 

Uitleg van ontbrekende afbeeldingen

Niet alle vissen hebben een afbeelding, wij gebruiken alleen afbeeldingen als deze naar ons toegestuurd worden om te mogen gebruiken! Aangezien we meer dan 1.200 vissen in onze database hebben kunnen we altijd afbeeldingen gebruiken! Mocht je een afbeelding hebben, stuur deze dan in via info@aquariumdatabase.nl!

Corydoras imitator

Corydoras imitator is een zoetwatervis die behoort tot de familie van de pantsermeervallen. Het is een kleine, vreedzame vis die populair is in de aquariumhobby vanwege zijn interessante gedrag en onderhoudsvriendelijke aard. Corydoras imitator is een uitstekende keuze voor zowel beginners als ervaren aquarianen vanwege hun vreedzame aard en gemakkelijke verzorging. Ze kunnen goed overweg met andere vreedzame soorten en zijn een waardevolle toevoeging aan een gezelschapsaquarium.

Algemeen gedrag

Corydoras imitator is een zeer sociale vis die graag in groepen leeft. Ze zijn actief en doorzoeken constant de bodem van het aquarium op zoek naar voedsel. Het is belangrijk om ze in groepen van minstens zes individuen te houden om stress te voorkomen.

Kenmerken

Deze vis heeft een gestroomlijnd lichaam met een gepantserde huid, wat gebruikelijk is voor de Corydoras-soorten. Hij heeft een zilverachtige kleur met donkere vlekken en strepen die variëren per individu. De vinnen zijn over het algemeen doorzichtig.

Kweken

Het kweken van Corydoras imitator kan worden gestimuleerd door het uitvoeren van frequente waterverversingen met iets koeler water om het regenseizoen na te bootsen. Het vrouwtje legt eieren die in de buurt van planten of andere oppervlakken worden bevestigd. De eieren komen na drie tot vijf dagen uit.

Voedsel

Corydoras imitator is een omnivoor en eet een gevarieerd dieet bestaande uit zinkend voer, algenwafels, bevroren of levend voer zoals bloedwormen en daphnia. Zorg ervoor dat ze voldoende voedsel krijgen, aangezien ze vaak de laatste zijn die eten als er andere, snellere vissen in het aquarium zijn.

Huisvesting

Voor een optimale gezondheid en welzijn moet het aquarium een zachte, zanderige bodem hebben om letsel aan de gevoelige buikvinnen te voorkomen. Ook is het belangrijk om schuilplaatsen te bieden in de vorm van planten, rotsen of hout.