home > aquarium-vissen > cichlidae > apistogramma-macmasteri
Paspoort
 
Wetenschappelijke naam
Apistogramma macmasteri
 
Nederlandse naam
Apistogramma macmasteri
Apistogramma macmasteri - Apistogramma macmasteri
 
In het wild:
Lengte
8 cm
Herkomst
BraziliŽ
Werelddeel
Zuid-Amerika
 
In het aquarium:
Temperatuur
23 - 30 °c
Lengte aquarium
80 cm
Hardheid
5,0-8,0 - °dH
Zuurtegraad
7,0-6,5 - 0,00 pH
Plaats
bodem
Moeilijkheids graad
beginner
 
Kweek:
Voortplanting
Eierbarend
Broedplaats
Holenbroeder
Aquariumdatabse: Apistogramma macmasteri Apistogramma macmasteri

Apistogramma macmasteri

Een leuke, maar schuwe Apistogramma welke gehouden kan worden vanaf een 80cm aquarium. Deze vis wordt in diverse variaties aangeboden. Het zal een holletje zoeken in een stuk kienhout. De vis houdt zich in de onderste waterlagen op

Algemeen gedrag

Een vredelievende vis welke andere vissen met rust laat. Zorg er ook voor dat de vissen die er bij zitten niet te druk zijn. De vis kan het beste in een harem gehouden worden. Wanneer je een man en een vrouw houd zal het vrouwtje te veel worden lastig gevallen.

Kenmerken

Kleine vis welke het typische "apisto" uiterlijk heeft. Misschien wel de mooiste apistogramma die er tussen zwemt. Het mannetje is duidelijk mooier dan het grijze, saaie vrouwtje. De grote vin loopt over zijn hele lichaam.

Kweken

De kweek is niet lastig. Wanneer het mannetje een geschikt hol heeft zal hij opzoek gaan naar een vrouwtje. Wanneer deze het mannetje accepteerd zal het eitjes afzetten en deze bewaken. De moeder kent broedzorg en zal de jongen verdedigen.

Voedsel

Ze zijn over het algemeen een echte alles eter. Klein levend voer, muggelarven, artemia etc wordt geaccepteerd. Korrels en droogvoer worden ook geaccepteerd door de vissen

Huisvesting

Het aquarium dient te worden ingericht met zand en wortelhout. Zorg er voor dat het visje zich goed kan verstoppen. Bladren op de bodem zal het zoeken naar voedsel triggeren.