Paspoort
 
Wetenschappelijke naam
Danio albolineatus
 
Nederlandse naam
Pareldanio
Geen afbeelding gevonden Pareldanio - Danio albolineatus
 
In het wild:
Familie
Lengte
5-6 cm
Herkomst
Sumatra
Werelddeel
Azië
 
In het aquarium:
Temperatuur
20 - 25 °c
Lengte aquarium
60 cm
Hardheid
5,0-19,0 - °dH
Zuurtegraad
6,0-8,0 - 0,00 pH
Plaats
midden
Moeilijkheids graad
beginner
 
Kweek:
Voortplanting
Eierbarend

Pareldanio - Danio albolineatus

Deze vis lijkt saai en simpel grijs, maar als je het visje wat beter bekijkt zul je zien dat de vis een paarse gloed heeft over zijn lichaam. Het mannetje zal iets groter worden dan het vrouwtje. Om onderlinge ruzie te voorkomen kun je het beste meer vrouwtjes houden dan mannetjes. Het zijn drukke zwemmers, je kunt ze het beste niet houden bij vissen die hier niet tegen kunnen.

Kweken

De Pareldanio is redelijk makkelijk te kweken, op een temperatuur van 26 tot 30 graden zullen de vissen eieren afzetten tussen drijfplanten. Je kunt het beste eerst vrouwtjes in het aquarium introduceren en daarna wat mannetjes, na het afzetten kun je de ouder vissen het beste verwijderen anders heb je kans dat deze de eieren op eten. Zorg voor een donkere afgesloten bak, de jonge vissen zullen na ongeveer 24/36 uur uit komen en zwemmen na 6 dagen vrij. Je kunt ze fijn gewreven vlokvoer voeren.

Voedsel

Deze vis kan het beste in aquaria vanaf 60 cm gehouden worden, zorg er wel voor dat het aquarium afgedekt is deze vis houd van springen. Qua inrichting van de bak doe je deze vis het meeste plezier met veel beplanting (ook in de vorm van drijfplanten)